У Бразилії поліцейські припинили страйкувати напередодні карнавалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії поліцейські припинили страйкувати напередодні карнавалу

96
Поліцейські в бразильському м. Сальвадорі (штат Баїа) припинили страйк напередодні карнавалу, передає Reuters. Страйк поліцейських, в якому взяли участь близько 6 тис. осіб (п'ята частина всіх правоохоронців штату), продовжувався 11 днів. За цей час різко почастішали випадки грабежів, збройних нападів і вандалізму. Всього жертвами злочинців стали більше 150 осіб.
Губернатор Сальвадора вже погодився задовольнити прохання страйкуючих про підвищення заробітної плати на 6,5%, проте відмовився надати амністію страйкуючим поліцейським, обвинуваченим в злочинах.
Раніше, 10 ц. р. лютого, тисячі поліцейських, охоронців і пожежників в м. Ріо-де-Жанейро зібралися в центрі міста, щоб приєднатися до страйку. Щоб уникнути сплеску злочинності в місті влада вжила заходів для припинення страйку. Багато хто з учасників був затриманий, при цьому міська влада почали переговори з організаторами акції.
Бразильський карнавал пройде в Сальвадорі, другому за величиною бразильському місті, з 17 по 22 лютого ц.р. Організатори чекають не менше 850 тис. туристів. Проте, згідно з повідомленням місцевої влади, через страйк поліцейських 10% "броней" в готелях були скасовані. Посольство США в Бразилії, у свою чергу, порадило американцям "відкласти будь-які нетермінові поїздки до Сальвадору, поки ситуація не стабілізується".
Зазначимо, влада Бразилії побоюється зменшення кількості туристів на знаменитому карнавалі.
У 2014 р. в Бразилії пройде Кубок світу з футболу. Страйк поліцейських став приводом для побоювань, що бразильська влада не зможе забезпечити безпеку під час чемпіонату.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас