Податкова розробляє і проводитиме власний рейтинг бізнес-клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова розробляє і проводитиме власний рейтинг бізнес-клімату

356
Це своє дослідження податкова планує зробити регулярним і проводити мінімум двічі на рік, або, якщо знадобиться, щокварталу, пише Дзеркало тижня.
Через недостатню репрезентативність рейтингів бізнес-клімату, що використовуються в Україні, Державна податкова служба вирішила створити свій, альтернативний індекс інвестиційної активності, який охопить представників всіх видів бізнесу в Україні. Про це в повідомив голова ДПСУ Олександр Клименко.
"Сьогодні ми разом з дуже відомим і професійним соціологічним центром, використовуючи їх досвід і наукову базу, а також виходячи з наявності у нас контактів з представниками абсолютно всіх видів бізнесу, вибудовуємо власну методологію оцінки якості інвестиційного та бізнес-клімату в країні. Але я підкреслюю, що цю методологію пише не податкова, а визнані професіонали в цій сфері. На виході отримаємо продукт, який буде називатися "Індекс інвестиційної активності". Він і буде тим показником, який охопить і іноземних, і вітчизняних інвесторів", - повідомив Клименко.
"Ми ретельно їх усі (рейтинги, що використовуються в Україні) моніторимо і, незважаючи на об'єктивність методології підрахунків, бачимо і їх недоліки. Вони полягають передусім у недостатній репрезентативності вибірки, що обмежується членами цих організацій. Тому ми сьогодні і вводимо індекс інвестиційної активності, щоб можна було говорити про репрезентативність вибірки", - говорить Клименко.
За словами голови ДПСУ, це своє дослідження податкова планує зробити регулярним і проводити мінімум двічі на рік, або, якщо знадобиться, щоквартально.
При цьому Клименко також підкреслює і важливість "роз'яснювальної роботи", оскільки, за його словами, інвестори "дуже часто залишаються в полоні застарілих стереотипів".
"Тому ми зараз регулярно зустрічаємося з іноземними дипломатами та бізнесменами. Говоримо як про вже зроблене, так і про плани... Безліч проблем, звичайно, залишається. В цьому житті не буває чорного і білого. Але, незважаючи на інерцію мислення, інвестори потроху змінюють свою точку зору, і інвестиції в Україну сьогодні вже йдуть", - резюмує він
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас