Влада Києва ні разу не заплатила залізничникам за міську електричку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва ні разу не заплатила залізничникам за міську електричку

349
Південно-Західна залізниця заявляє про заборгованість комунального підприємства "Київпастранс" (Київ) у розмірі 33,8 млн гривень за експлуатацію та технічне обслуговування електропоїздів Київської міської електрички. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПЗЗ.
"З початку курсування міської електрички комунальним підприємством "Київпастранс" не було перераховано жодної копійки, але плату за проїзд у міській електричці з пасажирів стягує КП "Київпастранс". За підсумками 2011 року комунальне підприємство заборгувало залізничникам 28,8 млн гривень. В січні 2012 року за експлуатацію і проведення технічного обслуговування ремонту рухомого складу КП "Київпастранс" заборгував ПЗЗ близько 5 млн гривень", - сказано в повідомленні.
Міська електричка може залишитися без ремонту
Крім того, Південно-Західна залізниця зазначає, що "Київпастранс" ухиляється від укладення договору із залізницею про виконання поточного ремонту електропоїздів.
"Доводиться констатувати, що КП "Київпастранс" ухиляється від укладення договору із залізницею щодо виконання поточного ремонту міських електропоїздів, який повинен проводитися через кожні 5 днів", - йдеться в повідомленні.
Також залізниця заявляє про те, що комунальне підприємство затягує процес оформлення належним чином документів, пов'язаних з прийомом на свій баланс електропоїздів.
У повідомленні зазначено, що така ситуація може призвести до поступового скасування курсування електропоїздів для проведення поточного ремонту.
Нагадаємо, наприкінці січня Південно-Західна залізниця передала "Київпастрансу" 10 електропоїздів міської електрички.
ПЗЗ заявляла про готовність проводити ремонтні роботи та організацію експлуатації рухомого складу за умови укладання відповідного договору.
4 жовтня 2011 р. Київ відкрив рух кільцевої міської електрички.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас