Кабмін дозволив віддати в концесію майже всі вугільні шахти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив віддати в концесію майже всі вугільні шахти

169
Кабінет міністрів України затвердив перелік державних вугледобувних підприємств шахт, які можуть передаватися в концесію.
Відповідний перелік затверджено постановою Кабміну № 71 від 11 січня 2012 року, текст якого оприлюднений на урядовому порталі ввечері в четвер.
До переліку включені 85 державних шахт і шахтоуправлінь, що становить близько 95% всіх вуглевидобувних активів держсектора.
Уряд доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості, а також центральним та місцевим органам виконавчої влади продовжити роботу з визначення держоб'єктів ПЕК, які можуть надаватися в концесію.
Держшахти, внесені до переліку, розділені на три групи: шахти, на яких можливе впровадження сучасних технологій виробництва і які необхідно модернізувати (81 об'єкт); розрізи і шахти, які є безперспективними і підлягають закриттю (5 об'єктів); об'єкти незавершеного будівництва або законсервовані об'єкти, які можуть бути добудовані (2 об'єкти).
Як повідомляв УНІАН, вугледобувні підприємства, що входять в сферу управління Міненерговугілля, в 2011 р. знизили видобуток вугілля менше ніж на 0,1% - до 38,431 млн. тонн.
У віданні Міненерговугілля перебувають 18 вуглевидобувних об'єднань і 5 самостійних шахт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас