США пропонують ввести проти України санкції через інтернет-піратство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США пропонують ввести проти України санкції через інтернет-піратство

370
У зв'язку з високим рівнем інтернет-піратства в Україні Міжнародний альянс інтелектуальної власності звернувся до Торгової палати США з проханням зняти з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів.
Рішення Торгової палати США буде залежати, зокрема, від того, чи потрапить Україна в список особливої уваги, який буде опублікований в середині лютого цього року. У той же час, за даними "Агентства інтернет-прав", Україна попередньо внесена до цього списку, пише Київський телеграф.
У 2006 році зняття з України преференції безмитного ввезення окремих груп товарів коштувало 75 мільйонів доларів. Цього року сума може зрости ще на 39 мільйонів доларів.
Минулого року Україна вже була в списку особливої уваги Альянсу, але тоді Торгова палата США не прийняла ніяких санкцій. На думку представника IIPA Еріка Шварца, ризик втратити преференцій безмитного ввезення набагато вищий.
"Рівень піратства в Україні надзвичайно високий, найвищий в Європі, і закривати на це очі більше немає можливості. Зараз міжнародні зусилля спрямовані на зниження числа контрафактної продукції (слухання щодо ратифікації ACTA, SOPA, PIPA) у світовій економіці, і Україна або включається в цей процес, або проти неї висуваються торгові санкції", - додав він.
Напередодні у Верховній раді був зареєстрований законопроект, що забороняє правоохоронним органам вилучати спірний контент з інтернет-сайтів та припиняти їхню роботу без відповідного рішення суду.
За матеріалами:
Кіевскій ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас