Температура на другому реакторі Фукусіми-1 знову піднялася до 71 градуса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Температура на другому реакторі Фукусіми-1 знову піднялася до 71 градуса

Енергетика
211
Температура на другому реакторі АЕС "Фукусіма-1" знову піднялася до позначки в 71 градус Цельсія, незважаючи на вжиті заходи щодо її зниження.
Про це сьогодні, 11 лютого, повідомила компанія-оператор аварійної АЕС "Токіо електрик пауер" (ТЕПКО), передає ИТАР-ТАСС.
Аномально висока температура у другому енергоблоці ось вже тиждень спантеличує ліквідаторів аварії на "Фукусімі-1". Раніше в ТЕПКО повідомили, що один з датчиків, встановлених на дні цього реактора, показує 73,3 градуса, в той час як два інші термометри - 45 градусів. Співробітники станції припустили, що перегрів однієї з ділянок дна відбувається через те, що після нещодавнього ремонту трубопроводу на енергоблоці порушилася циркуляція охолоджуючої води.
Фахівці прийняли рішення збільшити обсяг води, що закачується - і це дозволило знизити температуру на проблемній ділянці до 64,1 градуса. Однак цей ефект був тимчасовим і вже сьогодні температура знову зросла до 71,3 градуса, незважаючи на те, що в енергоблок щогодини закачують 13,5 тонни води. Між тим, два інші датчики показують зниження температури до 35 градусів.
В ТЕПКО на даний момент не можуть пояснити підвищення температури на конкретній ділянці дна реактора, проте не вважають це небезпечним, оскільки вона залишається в межах 100 градусів, необхідних для підтримання енергоблоку в стані холодної зупинки. В даний час фахівці з'ясовують причини події, продовжуючи подавати воду в систему охолодження реактора в збільшених обсягах.
Раніше з реактора пошкодженої японської АЕС "Фукусіма-1" витекло вісім з половиною тонн радіоактивної води.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас