Присяжнюк про "сирну проблему": Катастрофи тут немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк про "сирну проблему": Катастрофи тут немає

Аграрний ринок
283
Питання експорту-імпорту продуктів харчування між державами виникають завжди.
Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в ефірі Шустер Live, коментуючи питання імпорту українського сиру в Росію.
"Я хотів би, щоб ця тема не була сильно політизована і не викликала такого ажіотажу. Особливо інформаційного", - зазначив міністр.
"Питання продуктів харчування, особливо імпорту-експорту, воно виникає завжди... Такі питання робочі і узгодження виникають між усіма країнами", - додав він.
Присяжнюк уточнив, що українські підприємства поставляють сир в 16 країн світу і "в кожній країні свої стандарти".
"Катастрофи тут немає", - зазначив він, додавши, що Росія зупинила поставки лише 3 підприємств з 18, які імпортують сир в цю країну.
"На сьогоднішній день у нас є домовленість, що після вивчення технічних регламентів буде направлена комісія у складі фахівців, проведено інспектування заводів і буде прийнято рішення. Якщо будуть зауваження, вони будуть усунені, і буде прийнято рішення. Якщо не буде зауважень, воно буде прийнято відразу", - підсумував Присяжнюк.
Як відомо, Росспоживнагляд почав вилучати з обігу в Росії і призупинив ввезення в РФ сирів українських виробників ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).
В п'ятницю Росія призупинила виконання домовленостей з приводу рішення "сирної проблеми", які були досягнуті з Присяжнюком в четвер.
Таке рішення було прийнято у зв'язку із заявами щодо "сирної проблеми", які в п'ятницю зробили глава Кабінету Міністрів України Микола Азаров і глава українського МЗС Костянтин Грищенко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас