На подарунки до дня Святого Валентина американці витратять понад 17,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На подарунки до дня Святого Валентина американці витратять понад 17,5 млрд дол.

414
Середньостатистичний американець планує витратити на подарунки до Дня Святого Валентина, що відзначається 14 лютого, близько 126 доларів - на 8,5% більше, ніж у минулому році.
З таким прогнозом виступила сьогодні, 10 лютого, Національна федерація роздрібної торгівлі США, повідомляє ИТАР-ТАСС.
В цілому, як очікують фахівці, жителі США витратять на подарунки до свята всіх закоханих близько 17,6 млрд доларів. За словами представників федерації, в цьому році як і раніше найпопулярнішими презентами будуть листівки, цукерки, квіти, ювелірні прикраси, а також подарункові сертифікати на грошові суми.
Так, близько 20% американців планують піднести своїй "другій половинці" коштовності, 17% - подарункові сертифікати. Третина жителів США вважають найкращим подарунком цукерки й квіти, ще стільки ж - романтичну вечерю в ресторані.
Традиційно найбільш популярною квіткою в цей день є червона троянда. Їх спеціально вирощують до цього свята в більш ніж 200 квіткових господарствах країни. У свято і попередні дні продавці квітів сподіваються отримати непоганий прибуток: одних тільки троянд чоловіки подарують своїм коханим не менше 100 млн штук.
У піднесеному настрої напередодні свята перебувають і кондитери. Саме на День Святого Валентина припадає приблизно половина їхньої річної виручки. Найбільшою популярністю користуються шоколадні цукерки в коробці у формі серця. Листівки, іменовані "валентинками", за допомогою яких також прийнято виражати свої почуття, також користуються успіхом.
На 14 лютого американці дарують подарунки і "валентинки" не тільки своїм коханим, а й учителям, друзям, колегам, рідним і близьким. А деякі - навіть своїм домашнім тваринам.
У США найпоширенішою традицією святкування Дня Святого Валентина є романтична вечеря в ресторані. Практично половина американців планує відзначити цей день саме так.
Проте не всі жителі США ставляться до цього свята з ентузіазмом: близько третини з них вважають його "штучним" і ніяк не збираються відзначати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас