Ротшильд обдурив єврокомісара в надії справити враження на Дерипаску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ротшильд обдурив єврокомісара в надії справити враження на Дерипаску

486
Британський мільярдер Натаніель Ротшильд дійсно возив єврокомісара з торгівлі Пітера Мандельсона до Росії на зустріч з Олегом Дерипаскою, виставивши ділову поїздку розважальною, встановив Високий суд Лондона.
Суддя відхилив позов Ротшильда, який звинувачував газету The Daily Mail в наклепі. Видання писало, що спадкоємець знаменитої династії возив Мандельсона на особистому літаку, щоб справити враження на олігарха під час укладання угоди і переконати обидві сторони, що в найближчому майбутньому ЄС не підвищить митні тарифи на імпорт алюмінію. Суд встановив, що Мандельсона заплутали щодо справжньої причини поїздки, а Ротшильд давав єврокомісару плутані і суперечливі пояснення, пише BFM.
Спочатку британці приземлилися в Сибіру, де попарилися в лазні. Після цього Ротшильд полетів до Москви на вечерю в ресторані Cantinetta Antinori, де його чекав Дерипаска. Мандельсон туди не з'явився. Суду стало відомо, що єврокомісар в останній момент за один стіл з росіянином не сів, бо пішов у VIP-кімнату для бесіди з одним з російських міністрів.
The Daily Mail писала, що результатом вечері в Cantinetta Antinori стала угода на 500 млн фунтів стерлінгів між Русалом Дерипаски і компанією Alcoa. Суддя жодних підтверджень того, що учасники вечері обговорювали митні тарифи, не знайшов.
Ні Дерипаска, ні Мандельсон в засіданнях суду не брали участі. Суд довів, що єврокомісар нічого негожого в Росії не зробив.
Ротшильд і Дерипаска познайомилися в 2003 році, коли росіянин відвідував Лондонську школу економіки. Пізніше батько і син Ротшильди увійшли до консультаційної ради Русалу, а інвестбанк Rothschild став консультантом російської компанії.
Нагадаємо, в 2009 році приватний інвестфонд Натаніель Ротшильд міг стати одним з основних покупців акцій холдингу Русал Олега Дерипаски під час первинного розміщення (IPO) алюмінієвої компанії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас