Українські індекси в п'ятницю розгубили все зростання в лютому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в п'ятницю розгубили все зростання в лютому

Фондовий ринок
84
Українські фондові індекси завершили торги в п'ятницю зниженням на тлі зволікання з рішенням боргових проблем Греції: індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками дня просів на 2,97% - до 1494,53 пункту, індекс ПФТС - на 1,31%, до 576,64 пункту.
Обсяг торгів на фондовому ринку УБ склав 72,9 млн грн, ПФТС – 370,5 млн грн.
Серед індексних паперів УБ найбільші втрати зафіксовані по акціях "Укрнафти" (-4,31%), Райффайзен Банку Аваль (-3,94%) і Ясиновського коксохімзаводу (-3,9%).
В індексному кошику ПФТС лідерами зниження були "Донбасенерго" (-5,18%), Стаханівський вагонобудівний завод (-4,76%) і "Укрнафта" (-4,11%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, в п'ятницю фондових ринках з'явилися побоювання щодо можливості Греції отримати нову фінансову допомогу.
"Підвищення зовнішньої невизначеності викликало зниження апетиту інвесторів до ризикових активів і спровокувало на ринку активні розпродажі", - сказав він.
Разом з тим експерт прогнозує, що наступного тижня ринок, швидше за все, стабілізується на поточних рівнях.
Ключовою подією наступного тижня буде голосування у неділю в парламенті Греції щодо заходів суворої економії на вимогу "трійки" і подальша зустріч міністрів фінансів країн єврозони, на якій вирішуватиметься доля Греції.
"Від вирішення "грецького питання" багато в чому буде залежати динаміка світових фондових майданчиків в кінці наступного тижня", - вважає експерт.
За словами керівника інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігоря Сабадахи, додатковим негативом для ринків стали дані щодо промислового виробництва у Франції і статистика США, яка виявилася гіршою від очікувань.
"На цьому тлі фондовий ринок США увечері відкрився упевненим зниженням, а український, слідом за американським, зафіксував мінімум за останні вісім сесій", - сказав І.Сабадаха.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас