Скандал з прослуховуванням обійшовся News Corp в 250 мільйонів доларів за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал з прослуховуванням обійшовся News Corp в 250 мільйонів доларів за рік

Кримінал
165
Скандал з прослуховуванням, через який закрився британський таблоїд News of the World, обійшовся його материнській компанії - News Corp Руперта Мердока - мінімум в 250 мільйонів доларів в минулому році.
Про це пише газета The Times з посиланням на заяву нового голови британського відділення News International Тома Мокріджа, передає Лента.ру.
Мокрідж додав, що вказана сума включає витрати на закриття News of the World і втрачену в зв'язку з цим виторг і зазначив, що остаточну цифру збитків News Corp за весь фінансовий рік поки підрахувати просто неможливо.
8 лютого News Corp повідомила про фінансові результати за підсумками четвертого кварталу 2011 року (другого кварталу 2012 фінансового року). Чистий прибуток корпорації зросла на 65 відсотків порівняно з минулим роком і склав 1,06 мільярда доларів. Основним фактором зростання прибутку стали доходи від платних телеканалів News Corp.
Як на наступний день вказало агентство Bloomberg, скандал з прослуховуванням обійшовся News Corp в 195 мільйонів доларів. У листопаді 2011 року в News Corp в перший раз оцінили свої втрати в зв'язку зі скандалом, повідомивши, що вони склали 160 млн доларів.
Скандал навколо News of the World розігрався влітку 2011 року, коли таблоїд викрили в прослуховуванні телефонних розмов знаменитостей і звичайних британців. На початку липня минулого року Мердок прийняв рішення закрити News of the World, останній номер видання вийшов 10 липня. Зараз у справі про прослуховування ведеться публічне розслідування.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас