РФ займеться імпортозаміщенням української продукції, якщо Україна не погодиться на вступ до МС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ займеться імпортозаміщенням української продукції, якщо Україна не погодиться на вступ до МС

Казна та Політика
2549
РФ займеться імпортозаміщенням української продукції, якщо не отримає позитивну відповідь від України з приводу вступу країни до Митного союзу (МС). Про це сказав посол РФ в Україні Михайло Зурабов на зустрічі з дипломатами, передає кореспондент РБК-Україна.
"Питання, яке формує зараз Росія до України, гранично просте і прагматичне. Колись Росія і Україна були єдиним технологічним народно-господарським комплексом. Якщо ми найближчим часом не отримаємо для себе виразну вичерпну відповідь, то це просто означатиме, що при тих гігантських економічних і фінансових можливостях, які зараз є у Росії, вона займеться українським імпортозаміщенням. Це логіка економічного розвитку", - пояснив Зурабов.
Посол РФ також повідомив, що Росія може відмовитися від продукції "Азовмашу".
"Якщо ми стикаємося з ситуацією, коли співпраця з "Азовмашем" не влаштовує нас в повній мірі, то ми будемо будувати... найпотужніше сучасне підприємство, яке буде виробляти візки для залізничних вагонів. Справа вся в тому, що українська, як і російська, економіка потребує зараз одного... Нам треба переходити на новий технологічний уклад. Питання: Ми це робимо разом чи порізно? Порізно - значить порізно... Будемо засмучуватися. Не менше будемо вас любити, але робити будемо порізно" , - резюмував Зурабов.
Нагадаємо, раніше посол РФ в Україні заявив, що заборона Росії на український сир - це сигнал Росії для України переходити на норми єдиного технічного регулювання, кодифікувати продукцію, що йде в країни МС.
Відзначимо також, що в лютому 2012 р. в Росії була припинена експлуатація 25 тис. українських вагонів виробництва "Азовмашу" через низьку якість їхньої продукції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас