Кабмін Іспанії схвалив ключову реформу ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін Іспанії схвалив ключову реформу ринку праці

Казна та Політика
191
Кабінет міністрів Іспанії схвалив ключову реформу ринку праці, яка передбачає більшу свободу дій для роботодавця в питанні найму та звільнення співробітників. Про це повідомила перша віце-прем'єр уряду Іспанії Сорайя Саєнс де Сантамарія, передає Associated Press.
Реформа ринку праці покликана вирішити проблему безробіття, яка перетворилася на "нічний кошмар" для країн Європи, які опинилися в центрі боргової кризи, а також повернути довіру інвесторів до іспанської економіки, зазначили в уряді країни.
На даний момент рівень безробіття в Іспанії перебуває на позначці в 23%, при цьому економіка продовжує скорочуватися.
Схвалені сьогодні заходи дозволяють зробити процес звільнення співробітників для компаній більш "дешевим". При цьому полегшується режим взаємодії роботодавця з профспілкою в питаннях внесення змін до оплату та умови праці. Відзначимо, що дане завдання безуспішно намагався вирішити попередній уряд Іспанії.
За словами де Сантамарія, схвалені зміни до трудової систему повинні сприяти збільшенню найму молоді, а також безробітних (протягом тривалого періоду) людей, які мають утриманців. Крім того, реформа передбачає розширення використання трудових контрактів з відкритою датою, які повинні стати альтернативою тимчасовим контрактам, які роблять працівника вразливим в період економічної нестабільності.
Раніше на цьому тижні прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой повідомив, що рівень безробіття в 2012 р. зросте ще більше. При цьому він сказав, що реформування ринку праці може призвести до загального страйку. Перш за все на вулиці іспанських міст вийдуть представники профспілок, незадоволені урізанням їхніх прав.
Втім, аналітики говорять, що оприлюднені заходи можуть призвести до результатів, але на це потрібен час, якого в уряду Іспанії практично немає. В результаті не виключено, що іспанській владі доведеться погодитися на більш агресивні заходи в рамках скорочення держвидатків.
Нагадаємо, число безробітних в Іспанії на кінець 2011 р. перевищило позначку в 5 млн осіб, що становить 22,9% від усього працездатного населення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас