Залізничники заявили, що кияни можуть залишитися без міської електрички — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залізничники заявили, що кияни можуть залишитися без міської електрички

Казна та Політика
682
Південно-Західна залізниця заявляє, що комунальне підприємство Київпастранс ухиляється від укладення договору із залізницею щодо виконання поточного ремонту міських електропоїздів, і затягує процес оформлення належним чином документів, пов'язаних з прийомом поїздів на баланс підприємства.
Як повідомили в ПЗЗ, на початку року рухомий склад електропоїздів, задіяних у проекті Міська електричка передали від Міністерства інфраструктури України до сфери управління Київської міськдержадміністрації. Комунальне підприємство Київпастранс отримало в управління десять електропоїздів.
У ПЗЗ відзначають, що щодня міською електричкою користується понад 35 тисяч пасажирів. Тільки в січні нинішнього року вона перевезла понад 803 тисячі пасажирів.
Проте, з початку курсування міської електрички комунальне підприємство Київпастранс не було перераховано ні копійки, але плату за проїзд у міській електричці з пасажирів стягує комунальне підприємство Київпастранс.
За підсумками 2011 року комунальне підприємство заборгувало залізничникам 28,8 млн гривень. У січні 2012 року за експлуатацію та проведення технічного обслуговування ремонту рухомого складу Київпастрансу заборгував Південно-Західній залізниці близько 5 млн гривень.
Столична магістраль і далі продовжує витрачати кошти, пов'язані з експлуатацією і технічним обслуговуванням рухомого складу.
"Таке недалекоглядне і споживацьке ставлення КП Київпастранс до важливого проекту залізниці і міста може дискредитувати його і в кінцевому підсумку призвести до поступового скасування поїздів для проведення поточного ремонту, що значно погіршить транспортне обслуговування киян і гостей міста", - сказали в ПЗЗ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас