Газпром назвав причини, з яких зміг забезпечити стабільні поставки в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром назвав причини, з яких зміг забезпечити стабільні поставки в Європу

Енергетика
782
Газпрому вдалося забезпечити Європі стабільні постачання в період пікових навантажень, тому що компанія збільшила відбір зі своїх підземних європейських сховищ до рівня 38 млн куб. м на добу.
Як заявив генеральний директор Газпром експорт Олександр Медведєв, компанія поставляла газ європейським споживачам стабільно. "В умовах аномально морозної погоди в Росії і в Європі підтримувати стабільність і безпеку поставок газу європейським споживачам вдається багато в чому завдяки використанню підземних сховищ газу", - сказав він.
За словами Медведєва, Газпром в цей період відбирав зі своїх сховищ на території Європи максимально можливу кількість газу - понад 38 млн кубометрів на добу.
Російський газ зберігається в газосховищах на території Австрії, Німеччини та Сербії. Більшість європейських ПСГ Газпрому були введені в експлуатацію в цьому або попередньому сезоні.
Відповідно до стратегічного рішення про подальше нарощення потужностей зберігання газу в Європі для забезпечення надійності експорту Газпром планує мати потужність зберігання близько 5 млрд кубометрів вже до 2015 року. Тим самим нинішні показники компанія збирається практично подвоїти.
"Успішне вирішення завдання щодо задоволення підвищеного попиту від європейських споживачів цієї зими наочно показало ефективність і доцільність стратегічного курсу Газпрому на створення мережі ПСГ, які максимально наближені до кінцевих споживачів і розташовані на основних експортних маршрутах", - упевнений Медведєв.
При цьому заступник голови правління Газпрому також підкреслив, що компанія зацікавлена в таких потужностях зберігання в першу чергу для виконання зобов'язань в рамках експортних контрактів і для здійснення своєчасних і повноцінних поставок газу європейським споживачам.
"Ми хотіли б висловити сподівання, що регулюючі органи ЄС будуть це враховувати", - додав Медведєв.
Примітно, що раніше заступник голови Газпрому Олександр Медведєв заявив, що Україна отримує газу більше, ніж передбачено чітко за контрактом.
Нагадаємо, що експерти вважають, що причинами нестачі російського газу на європейському ринку є 20-градусні морози і неможливість Росії оперативно збільшити видобуток газу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас