Баррозу: Питання з Грецією потрібно вирішити якомога швидше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Питання з Грецією потрібно вирішити якомога швидше

Казна та Політика
285
Європейським лідерам варто якомога швидше завершити всі узгодження, що стосуються запуску другої програми фінансової допомоги Греції. З такою заявою виступив сьогодні президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. Невизначеність навколо рятівних кредитних траншів Греції в останні дні викликає все більше напруженості на ринках. На думку Баррозу, всі формальності необхідно владнати якнайшвидше. Глава європейського регулятора висловив надію на те, що всі існуючі протиріччя вдасться подолати вже на наступному тижні.
Проте президент Єврокомісії не став стверджувати, що грецькій владі вдається ефективно справлятися з існуючими економічними труднощами в країні. На думку Баррозу, Афінам потрібно провести ще цілу низку більш серйозних структурних перетворень в економіці, які допоможуть грекам вийти з боргової кризи.
Втім, не тільки Баррозу вважає заходи економії в Греції недостатніми. Міністри фінансів єврозони також упевнені в тому, що економічних реформ, які проводяться, явно не вистачить для вирішення проблеми. Від Греції вимагають додаткового скорочення витрат на 325 млн євро, крім цього парламент повинен ухвалити 12 лютого пакет реформ, а також лідери політичних партій повинні гарантувати, що прийняті зобов'язання будуть виконуватися і після виборів, які пройдуть в квітні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас