Донька Тимошенко просить ГПУ порушити справу за тортури над її матір'ю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донька Тимошенко просить ГПУ порушити справу за тортури над її матір'ю

Кримінал
633
Євгенія Тимошенко сьогодні, 10 лютого, передала в Генпрокуратуру заяву про скоєння злочину відносно її матері, екс-прем'єра Юлії Тимошенко.
Про це дочка лідера опозиції повідомила журналістам після реєстрації її заяви в Генпрокуратурі.
За словами Євгенії Тимошенко, її турбує те, що в місцях позбавлення волі люди, в тому числі і її мати, піддаються тортурам.
"Я подала заяву проти тих злочинів, які щодня відбуваються проти моєї матері. Ці злочини полягають в тому, що її незаконно судять, не надають медичної допомоги, весь час вона знаходиться в стані болю і не може рухатися", - заявила вона.
Євгенія Тимошенко також вважає, що медики "фальсифікують діагнози щодо людини, яка не може рухатися і постійно відчуває біль, дозволяючи таким чином проводити слідчі дії проти моєї матері".
"Коли вона не може рухатися і вставати, співробітники МОЗ кажуть їй, що вона повинна більше рухатися і виконувати якісь фізичні вправи. А коли її насильно везуть до суду, то в діагнозах пишуть, що вона знаходиться у хорошому стані здоров'я . Вона втрачає свідомість на дві години, а на наступний день кажуть, що цього не було", - зазначила дочка Юлії Тимошенко.
За її словами, всі ці факти щодо порушення прав Юлії Тимошенко були викладені в заяві на ім'я Генерального прокурора Віктора Пшонки.
"Я сподіваюся, що Генпрокуратура розгляне всі ці факти і відкриє кримінальну справу", - сказала вона.
У свою чергу адвокат Євгенії Тимошенко Микола Яременко додав, що в заяві містяться всі епізоди, які стосуються порушення прав Юлії Тимошенко з жовтня 2011 по січень цього року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас