Вчені: Кесарів розтин загрожує проблемами з диханням у дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Кесарів розтин загрожує проблемами з диханням у дітей

60
У недоношених дітей, народжених за допомогою кесаревого розтину, ризик серйозних проблем з диханням може бути підвищений на 30%.
Про це повідомили дослідники зі Школи Медицини Університету Джона Хопкінса в Балтіморі. Респіраторний дистрес-синдром, який головним чином зустрічається у недоношених новонароджених і може привести до проблем з диханням, сліпоти і пошкоджень головного мозку, найбільш поширений у немовлят, народжених шляхом кесаревого розтину, передає портал Здоров'я.
Дослідники проаналізували дані, пов'язані з передчасним народженням 2560 дітей (з 25 по 34 тиждень вагітності), в лікарнях Нью-Йорка з 1995 по 2003 рр.. 54% пологів були прийняті з застосуванням операції кесаревого розтину. У 30% новонароджених згодом були виявлені проблеми з диханням.
Керівник дослідження, Ерік Вернер так прокоментував результати досліджень своєї групи: "Як лікар, я гостро усвідомлюю, що ставка на кесарів розтин у сучасних жінок зростає з кожним роком. Причому операція досить часто проводиться не за медичними показниками". Вернер також розповів, що застосування кесаревого розтину до недоношених дітей не завжди виправдане, воно не забезпечує захист від несприятливих наслідків. І робити цю операцію потрібно тільки в крайньому випадку, якщо мова йде про збереження життя матері та дитини.
Вернер також зазначив, що майбутні мами повинні чітко розуміти: погоджуючись на кесарів розтин з естетичних міркувань або через страх народжувати самостійно, вони ризикують здоров'ям дитини. Це серйозна операція і вона може бути пов'язана з ускладненнями.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас