Фондовий ринок України почав останню торгову сесію тижня зниженням індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України почав останню торгову сесію тижня зниженням індексу УБ

Фондовий ринок
72
Український ринок акцій почав торги в п'ятницю зниженням за індексом "Української біржі" (УБ) слідом за негативною кон'юнктурою на основних світових фондових майданчиках: індикатор до 10:35 кв втратив 1% і склав 1524,84 пункту, індекс ПФТС до цього часу не змінився через відсутність угод з індексними паперами.
В індексному кошику УБ вранці в негативній динаміці лідирували акції Ясинівського коксохімзаводу (-3,41%), "Укрнафти" (-3,35%) і Стаханівського вагонобудівного заводу (-3,3%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, незважаючи на те, що в четвер політичні партії Греції домовилися про вживання заходів бюджетної економії, голосування в парламенті з цього приводу ще не було, тому остаточно схваленими їх назвати не можна.
"Інвестори, як і раніше, налаштовані скептично і до остаточного вирішення цього питання не поспішають нарощувати позиції", - сказав він.
На думку аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, інвестори не впевнені, що Греції вдасться уникнути дефолту, оскільки європейські чиновники зажадали від неї вжити нових заходів суворої економії перед схваленням надання їй чергового пакету допомоги.
Крім того, негативом на відкритті торгів в Україні служить слабка макростатистика щодо промислового виробництва Індії і Франції, яка виявилася гіршою від очікувань, додав він.
Як повідомила агентству керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліна Ольмезова, крім Греції, негативний настрой на ринки також привнесли економічні показники Китаю, де спостерігається зниження експорту.
В цілому всі ринки демонструють відхід "у мінус", ціни на нафту і метали знижуються, європейська валюта втрачає свої позиції, ринок акцій РФ відкрився значним зниженням індексів, що в підсумку не могло не відбитися і на українському ринку акцій, зазначила експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас