ЄБРР надав Укрексімбанку кредит на $50 млн для відновлення кредитування МСП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР надав Укрексімбанку кредит на $50 млн для відновлення кредитування МСП

Кредит&Депозит
502
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Державному експортно-імпортному банку України (Укрексімбанк, Київ) п'ятирічний кредит на $50 млн для стимулювання інвестицій у проекти підвищення енергоефективності та для відновлення кредитування малих і середніх підприємств (МСП).
"Малий бізнес в Україні ось уже кілька років відчуває брак інвестицій, що обумовлено малим обсягом ліквідності у місцевих банків і різноманітними кредитними ризиками. Підвищення енергоефективності стало питанням державної ваги в контексті заходів, які Україна в даний час вживає для підвищення своєї енергетичної безпеки", - наголошується в прес-релізі ЄБРР.
Відповідно до прес-релізу, МСП, які відповідають вимогам, зможуть отримати в Укрексімбанку кредит в розмірі до $3 млн. на реалізацію проектів енергоефективності.
ЄБРР нагадує, що з 2007 року ЄБРР надав Укрексімбанку майже $470 млн. у формі субординованого і довгострокового боргу: Укрексімбанк є найбільшим партнером ЄБРР у фінансовому секторі України.
ЄБРР є одним з найбільших інвесторів в Україні. Станом на 31 грудня 2011 року банк взяв на себе зобов'язання щодо надання більше $9,6 млрд в рамках 294 проектів.
Укрексімбанк заснований в 1992 році. Всі його акції належать уряду України.
Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2011 року за розміром загальних активів Укрексімбанк (73,072 млрд грн) займав 3-є місце серед 175 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас