У грецькому парламенті не домовились про нові кредити ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У грецькому парламенті не домовились про нові кредити ЄС

Казна та Політика
470
Переговори грецьких партій з главою уряду Лукасом Пападемосом щодо нової кредитної угоди з Євросоюзом завершилися безрезультатно після семи з половиною годин роботи.
Сторони не погодили один з пунктів плану скорочення бюджетних витрат, який дозволить Греції отримати допомогу ЄС, уникнувши неконтрольованого дефолту. Імовірно, мова йде про вимогу кредиторів знизити пенсії, передає Лента.ру з посиланням на Reuters.
Передбачається, що переговори про 130-мільярдні кредити ЄС будуть продовжені в четвер, 9 лютого. При цьому сам прем'єр-міністр Греції продовжив переговори з ЄС вже без участі парламентаріїв. Всього сторони повинні затвердити план додаткового скорочення держвитрат на три мільярди євро.
Варто відзначити, що Афіни ведуть переговори в умовах крайньої нестачі часу. Влада Європи наполягає, що повна програма реформ повинна бути узгоджена з єврозоною, Європейським Центробанком і МВФ до 15 лютого.
Раніше передбачалося, що крайнім терміном щодо узгодження умов кредиту є 7 лютого, але лідери трьох партій, що входять в коаліцію Пападемоса, вже тричі зірвали дедлайн через розбіжності політиків, які не можуть дійти до компромісу щодо умов, висунутих щодо кредиту ЄС і МВФ.
Вимоги ЄС погодитися на курс жорсткої економії і реформи, які, швидше за все, ще сильніше розлютять електорат партій, привели до масових акцій протесту в країні.
У випадку, якщо Греція не отримає екстрену фінансову підтримку, щоб розплатитися за боргами з утримувачами суверенних облігацій, то збанкрутує вже в березні 2012 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас