Країни ЄС домовилися про введення санкцій проти Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС домовилися про введення санкцій проти Сирії

Казна та Політика
108
Між урядами країн ЄС наразі вже досягнута принципова домовленість про введення до кінця місяця санкцій проти Сирії. Планується, що введення санкцій буде схвалено в Брюсселі 27 лютого під час саміту ЄС на рівні глав МЗС країн-членів союзу.
Дипломат, який побажав зберегти анонімність, заявив, що на даний момент деталі майбутньої домовленості узгоджуються, проте керівництво європейських країн має намір прийняти підсумкове рішення якомога раніше, побоюючись подальшої ескалації насильства в Сирії. Планується, що в підсумковому документі будуть обговорені заходи проти центробанку САР, а також введені обмеження на імпорт в країни ЄС сирійських фосфатів (існуючий в Євросоюзі попит забезпечує близько 40% сирійського експорту фосфатів), алмазів, золота та інших цінних металів.
Мета триваючих переговорів - дотриматися певного балансу з тим, щоб вжиті заходи не погіршили становище простих громадян країни. "Якщо прийняте рішення вплине на можливість здійснення низки фінансових транзакцій, що буде в тому випадку, якщо будуть введені санкції проти сирійського центробанку, то це не кращим чином позначиться на економічному житті суспільства. У питанні про введення тих чи інших санкцій існують свої "за" і "проти", і завдання зараз в тому, щоб домогтися певного балансу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас