Moody's: Багато країн єврозони можуть не виконати плани щодо заходів економії в 2012-2013 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Багато країн єврозони можуть не виконати плани щодо заходів економії в 2012-2013 роках

Казна та Політика
177
Багатьом країнам єврозони, у тому числі Іспанії та Італії, буде складно досягти поставлених цілей зі скорочення державних витрат у 2012-2013 роках на тлі погіршення економічної кон'юнктури, йдеться в доповіді міжнародного рейтингового агентства Moody's.
"Заходи економії, швидше за все, виявляться приреченими на провал, тому що додаткові податки та скорочення видатків бюджету завдають шкоди зростанню і підривають тим самим доходи від податків", - зазначають автори доповіді.
Зокрема, агентство оцінює цільові показники програм скорочення бюджетних витрат, прийнятих Іспанією та Італією на 2012 рік, як "нереалістичні". Такі заходи повинні покращувати державні фінанси, а не вбивати їх, підкреслюють в Moody's.
При цьому агентство зазначає, що є ризики погіршення ситуації і для цього песимістичного прогнозу. На думку аналітиків Moody's, європейська влада може не зуміти створити досить міцний захист від "зараження" інших країн єврозони "грецької хворобою".
Крім того, обговорювані в ЄС заходи можуть зіткнутися з опором з боку політиків. У приклад агентство наводить ситуацію в Німеччині, де багато політиків уже висловлюються проти розширення обсягів фінансової допомоги проблемним економікам валютного союзу.
"У той час як (політики - прим. "Прайм") сходяться на думці, що Європі необхідно робити більше, мало що входить в це "багато". Повернення до рецесії і тривалий тиск з боку всього світу змусять європейську владу діяти, проте слабка реакція (на рецесію з боку влади - ред.) або ж слабке лідерство затримають виконання (узгоджених заходів - прим. "Прайм")", - вважають експерти Moody's.
При цьому вони зазначають, що все ще не вважають "безладний" дефолт Греції по держборгу "вірогідним явищем".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас