Лановий: МВФ не хоче, щоб його асоціювали з фінансовим крахом України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лановий: МВФ не хоче, щоб його асоціювали з фінансовим крахом України

Казна та Політика
1243
Україна не має шансів відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом в найближчій перспективі. Наша країна наближається до фінансового провалу і в МВФ не бажають, щоб її крах пов'язували з ними. Таку думку в коментарі УНН висловив економічний експерт Володимир Лановий.
"Я не бачу ніяких умов для продовження співпраці. У Міжнародного валютного фонду мало коштів і Україна не є для нього пріоритетом. Фінансові баланси України порушені. І я не бачу, щоб влада робила якісь кроки для виправлення ситуації. Все робиться з великим запізненням, і Україна наблизилася до фінансового провалу. І МВФ, звичайно, не хоче, щоб це пов'язували з ним, щоб потім вважали, що причиною стали його поради", - зазначив В.Лановий.
На його думку, існуючі зовнішні кредити Україна могла б повернути, частково використавши золотовалютні резерви, а частково залучаючи інші кредити. Але, як зазначив експерт, Україні складно буде отримати кредити.
"Україна практично не зможе отримувати нові кредити. Тільки для повернення невеликої частини старих. Я думаю, що дефіцит бюджету не вдасться профінансувати, і витрати державного бюджету будуть меншими, ніж планується", - зазначив експерт.
Нагадаємо, раніше радник Президента України, керівник ГУ з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук сказав, що уряд України поки концентрується на відновленні програми з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас