Азаров направив міністрів розібратися з бардаком у соцфондах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров направив міністрів розібратися з бардаком у соцфондах

Казна та Політика
530
Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів дав доручення віце-прем'єру Сергію Тігіпку та міністру фінансів Валерію Хорошковському провести комплексну перевірку в соціальних фондах. "Бардак там, звичайно, унікальний", - заявив він.
Нагадаємо, в листопаді 2011 року були заарештовані за хабарництво і порушення при використанні бюджетних коштів голова державної служби зайнятості Володимир Галицький, який також керував виконавчою дирекцією Фонду державного соціального страхування України з безробіття, і ще три чиновники відомства. У банківських комірках, які належали затриманим, були виявлені цінності на загальну суму близько 7,5 мільйона доларів.
Крім того, Азаров доручив скоротити кількість службових автомобілів у міністерствах і відомствах. За його словами, уряд уже скоротив кількість службових авто в міністерствах. "Тепер треба скоротити в підвідомчих установах. А то іноді виходить, що в міністерстві всього 4 авто, а в підвідомчому закладі - 14-20. Такого не повинно бути. До наступної середи вирішити це питання", - сказав Азаров.
Також Азаров нагадав, що на минулих засіданнях Кабміну зажадав від регіональної влади утримуватися від підвищення тарифів на послуги ЖКГ. Прем'єр-міністр доручив Анатолію Близнюку провести найближчим часом консультації з главами обладміністрацій і почати роботу з пропозиціями громадських організацій щодо посилення контролю над сферою ЖКГ та її розвитку. "У громадських організацій є дуже грамотні і корисні ініціативи і їх потрібно підхопити", - підкреслив прем'єр і нагадав, що, наприклад, у Черкаській області за рахунок залучення приватного інвестора була досягнута економія газу на рівні 15%, а електроенергії на рівні 40%.
Під час засідання також заслухали виступ голови податкової служби Олександра Клименка за результатами діяльності служби у 2011 році. За словами головного податківця, 96% бюджетних надходжень сплачено платниками податків добровільно. Досягти такого результату вдалося завдяки відмові від фіскального тиску на бізнес. Як наслідок - кількість планових перевірок скоротилася в 2011 році майже наполовину.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас