Кредитні авто відправлять на штрафмайданчик і віддадуть банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні авто відправлять на штрафмайданчик і віддадуть банку

Кредит&Депозит
1723
Банк отримає кредитну машину для продажу в рахунок погашення боргу, пише Сегодня.
Ті, хто взяв у кредит автомобіль і не поспішає за нього розраховуватися, скоро можуть про це пошкодувати: уже в найближчі дні боржника може зупинити інспектор ДАІ і попросити покинути машину. Сам автомобіль евакуюють на штрафмайданчик держвиконавці, які прибули на місце затримання за сигналом інспектора, потім передадуть банку, який видав кредит, для продажу в рахунок погашення боргу. Такий порядок передбачено постановою Кабміну № 54 від 25.01.12 р., яка вступить в силу вже в лютому. Поки ж, як роз'яснили нам у прес-службі ДАІ, інспектор не має права навіть зупиняти водія-боржника, якщо він не порушив правила дорожнього руху, не кажучи про все інше.
"Таке затримання буде законним лише за рішенням суду, в якому сказано: машина підлягає вилученню у власника і передачі банку як застава за несплату кредиту, - говорить адвокат Вадим Володарський. - Але я побоююся двох речей: що "простимульовані" даішники стануть працювати спільно зі службами банку, відбираючи автомобілі без рішення суду, і що держвиконавці почнуть конфісковувати машини в рахунок сплати штрафів за порушення ПДР".
На думку експерта, без стимуляції з боку банку даішники навряд чи будуть проявляти завзяття, розшукуючи автомобілі-"боржники", яких не більше 1-2% від восьми мільйонів авто, що їздять по Україні - їм набагато вигідніше ловити порушників ПДР, щоб стягнути з них штраф або "наколядувати" собі на обід. Банкіри вважають, що нововведення допоможе стягнути борги, але не вирішить проблему повністю.
"Нам потрібні гроші, а не вживане авто, продаж якого може не покрити витрат. Але якщо машину заберуть на штрафмайданчик, це змусить позичальника погасити борг, адже він вже сплатив частину її вартості", - розповіли нам в прес-службі одного з великих банків.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас