Монті: Італія надійно захищена від дефолту Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті: Італія надійно захищена від дефолту Греції

Казна та Політика
331
Реформи, що проводяться в Італії в останні кілька місяців, допоможуть захистити національну економіку від будь-яких вибухів, включаючи можливий дефолт Греції.
Впевненість у цьому висловив сьогодні прем'єр-міністр Італії Маріо Монті. "Ми схвалили низку жорстких структурних змін, включаючи інструменти бюджетної консолідації та стимулювання економічного зростання", - заявив він. Політик також упевнений в тому, що Італія не піде по стопах Греції і загроза дефолту їй не загрожує. Більше того, Монті висловив надію на те, що і самій Греції вдасться уникнути найгіршого з можливих сценаріїв.
Крім того, висловився Монті і щодо ситуації на борговому ринку, закликавши звертати менше уваги на зміну ставок прибутковості, незважаючи на те, що в цілому на ринках зберігається висока напруженість.
Варто відзначити, що, за розрахунками Банку Італії, прийнятний рівень прибутковості за довгостроковими держоблігаціями Італії не повинен перевищувати 5% річних. В цьому випадку, вважає Центробанк, уряд зможе спокійно обслуговувати держборг на рівні 1,9 трлн євро. Поки що ставка прибутковості за 10-річними бондами тримається в районі 5,6%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас