Швеції запропонували збільшити пенсійний вік до 75 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеції запропонували збільшити пенсійний вік до 75 років

Казна та Політика
1246
Прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт запропонував владі збільшити пенсійний вік до 75 років, пише Корреспондент.
У разі виходу на пенсію лише до 75-річчя шведи зможуть безперешкодно змінити напрям діяльності принаймні раз у житті, розповів Рейнфельдт виданню Dagens Nyheter.
Прем'єр відзначив, що перспективи 55-річного працівника, готового попрацювати ще 20 років, значно кращі, ніж того, який буде займатися професійною діяльністю менше десяти років. На даний момент на пенсію в королівстві виходять в 65 років, але через різні пільги багато шведів йдуть з роботи раніше.
При цьому Рейнфельдт підкреслив, що гарантовану частину пенсії, яку шведи отримують незалежно від вислуги років та рівня зарплати, необхідно, як і раніше, виплачувати з 65 років. Він також вважає, що в разі збільшення пенсійного віку можна було б подумати про продовження пільгового кредитування на навчання, яке уряд припиняє фінансувати по досягненні жителями країни 45 років.
Відзначимо, пенсійний вік у Швеції - один з найвищих в Європі, при цьому в країні постійно ведеться дискусія про збільшення пенсійного віку - тривалість життя в Скандинавії також одна з найвищих в ЄС. За даними Dagens Nyheter, кожна друга дитина, що народилася в Швеції зараз, імовірно доживе до ста років.
У той же час шведська пенсійна система відрізняється тим, що перераховується щороку - чим більше людина прожила, тим вища пенсія. При цьому розмір пенсії також залежить від відрахувань в пенсійний фонд в робочий час і від того, коли швед перестає ходити на роботу. В деяких випадках пенсію можна почати отримувати частково, але за це працювати неповний день.
Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що в Німеччині підвищать пенсійний вік до 67 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас