Баррозу: Греція повинна залишатися в зоні євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Греція повинна залишатися в зоні євро

Казна та Політика
218
Президент Єврокомісії Жозеф Мануель Баррозу переконаний, що Греція повинна залишатися в зоні євро.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це президент Єврокомісії заявив журналістам після зустрічі з колишнім президентом Комісії Жаком Делором.
"Ми перебуваємо в дуже рішучому моменті, що стосується майбутнього Греції і майбутнього євро. Ми хочемо, щоб Греція залишалася в зоні євро. Єврокомісія сказала дуже чітко з самого початку, що це - дуже важливо, не тільки для Греції, а й для євро, і для європейського проекту - зберегти Грецію в зоні євро", - сказав Ж.М.Баррозу.
Він висловив впевненість у можливості знайти рішення для початку другої програми допомоги Греції, і закликав усі політичні сили країни об'єднатися навколо вирішення економічних і фінансових проблем.
"Я вірю, що ціна помилок Греції, ціна виходу Греції із зони євро буде набагато більшою, ніж ціна продовження підтримки Греції. І це дуже важливо", - підкреслив Президент Єврокомісії.
Як повідомляв УНІАН, Греція та країни - члени зони євро продовжують шукати компроміс для вирішення економічних проблем, з якими Греція зіткнулася на початку 2010 року, коли в країні був виявлений дефіцит бюджету за підсумками 2009 року в 12,7% ВВП.
Останнім часом посилилися розмови про можливість виходу країни із зони євро, а прем'єр-міністр країни Лукас Пападімос вже доручив міністру фінансів оцінити можливі економічні наслідки такого кроку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас