iTrader: Завдяки акціям Мотор Січ індекс UX закрився в плюсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

iTrader: Завдяки акціям Мотор Січ індекс UX закрився в плюсі

Фондовий ринок
126
У вівторок, 7 лютого, торговельна сесія на українському фондовому ринку завершилася незначним зростанням. Індекс Української біржі за підсумками дня зміцнився на 0,19% і закрився на позначці 1547,51 базисних пункту.
На тлі відсутності важливих подій у світі та малого обсягу макростатистики, що публікується, фондові ринки перебували сьогодні в спокійному стані. Тим не менш, "грецьке" питання, що хвилює всіх інвесторів, не давало можливості для зростання і по більшості акцій протягом дня спостерігалася фіксація позицій.
Дещо несподіваною сьогодні стала заява єврокомісара від Греції Марії Даманакі, яка висловила думку про те, що питання виходу країни з єврозони вже фактично вирішене і перейшло із площини обговорення в площину підготовки. Як і раніше відсутні домовленості з Афінами щодо скорочення витрат і міністри фінансів країн єврозони були змушені знову відкласти намічену зустріч, на якій передбачалося затвердити нову програму для Греції. Схоже, лідери Євросоюзу вже втрачають терпіння, оскільки другий пакет допомоги Греції мав бути підписаний 5 лютого, тепер вони вимагають закінчити всі переговори до 15 лютого, однак є сумніви, що це вдасться. "Грецький уряд зараз знаходиться між двох вогнів: з одного боку - кредитори, які вимагають скорочення витрат, з іншого боку - населення країни, за рахунок якого ці витрати повинні скорочуватися. Поки вдалося домовитися тільки про скорочення 15 тис. держслужбовців, але каменем спотикання стала вимога скоротити зарплати в приватному секторі на 20%", - відзначає Ігор Сабадаха, начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader.
На цьому тлі ринки сьогодні практично не звернули увагу на те, що Греція розмістила 26-тижневі казначейські векселі на суму 812,5 млн євро при запланованих 625 млн євро, при цьому прибутковість по них виявилася трохи нижче рівня попереднього аукціону. Мабуть, Європейський центробанк має чітке завдання стримувати паніку і поки відмінно з ним справляється. Невеликий обсяг макростатистики також не радував. Додатковий тиск на торги вдень надали слабкі дані про промвиробництво в Німеччині, яке в грудні впало на максимальні за три роки 2,9%, тоді як аналітики очікували зниження всього на 0,1%.
Загалом, можна сказати, що на ринках панує песимізм, але невизначеність все ж наростає і в кінцевому підсумку вона може вилитися в гарне падіння. Американські ринки як і раніше дрейфують біля весняних максимумів минулого року, європейські ринки сьогодні закриваються зниженням основних індексів, тільки український індекс UX показав сьогодні позитивну динаміку і на покупках акцій Мотор Січі за підсумками дня додав 2,91 пункту. Лідерами зростання в індексному кошику УБ сьогодні стали папери Мотор Січі і Алчевського меткомбінату, що подорожчали на 2,48% і 1,57% відповідно, лідерами зниження стали акції Ясиновського КХЗ і Азовсталі, що просіли на 2,09% і 1% відповідно. Березневий ф'ючерс подорожчав на 0,83% і на закритті торгувався за ціною 1565 грн. Загальний обсяг торгів на Українській біржі склав 135 млн. грн., частка термінового ринку 60 млн. грн.
Завтра ринки будуть відігравати інформацію, яку інвестори отримають під час сьогоднішнього виступу голови ФРС США Бена Бернанке. Основне питання, яке хвилює учасників торгів - чи оголосить регулятор початок третього етапу програми викупу облігацій. Крім цього, як і раніше, на настрої інвесторів будуть впливати ситуація навколо реструктуризації грецького боргу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас