Бернанке: Відновлення ринку праці займе тривалий час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Відновлення ринку праці займе тривалий час

Казна та Політика
136
Ринок праці в США дуже далекий від відновлення, навіть незважаючи на спостережувані ознаки поліпшення ситуації, вважає голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке, який виступив у вівторок перед бюджетним комітетом Сенату.
"Нам все ще належить пройти довгий шлях, перш ніж ми зможемо сказати, що ринок праці функціонує нормально, - наводить агентство Bloomberg слова Бернанке. - Особливі побоювання викликає надзвичайно високий рівень довгострокового безробіття".
У січні рівень безробіття в США несподівано знизився до мінімальних за три роки 8,3%, а кількість робочих місць в економіці країни збільшилася на 243 тис. Разом з тим безробіття в США продовжує значно перевищувати рівень у 5,2-6% , який ФРС вважає відповідним максимальній зайнятості.
Частка безробітних, які не можуть влаштуватися на роботу протягом 27 тижнів поспіль, зросла в січні до 42,9% з 42,5% у грудні.
"Протягом останніх двох з половиною років американська економіка поступово відновлювалася після рецесії, - наголошується в заяві Бернанке. - Хоча умови безсумнівно покращилися в цей період, темпи відновлення були гнітюче повільними, особливо з точки зору мільйонів працівників, які залишаються без роботи або зайняті неповний робочий день".
Голова ФРС повторив зроблений на засіданні Бюджетного комітету Палати представників Конгресу США 2 лютого заклик якомога швидше вирішити боргові і бюджетні проблеми США.
"Для досягнення економічної і фінансової стабільності бюджетна політика США повинна проводитися на стійкій основі, яка б гарантувала, принаймні, збереження на нинішньому рівні співвідношення держборгу до національного доходу, а ще краще - поступове скорочення цього співвідношення, - заявив Бернанке. - Досягнення цієї мети має бути основним пріоритетом".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас