Аналітики: Долар цього року не буде дорожчати через політику ФРС США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: Долар цього року не буде дорожчати через політику ФРС США

Валюта
613
Долар в 2012 р. через політику Федрезерву буде залишатися слабким, вважає стратег BNP Paribas Стівен Сейвелл. Аналогічної думки дотримується і головний валютний стратег Credit Agricole Мітул Котеча.
"Греція затягує переговори про реструктуризацію з приватними кредиторами, і це тисне на євро. Але коли угода буде досягнута, євро знову піде вгору. Я не вважаю, що євро зараз повинен бути набагато нижчим, інвестори не вірять у неорганізований дефолт Греції, Саркозі та Меркель докладають великих зусиль, щоб угода з кредиторами була укладена. Долар через політику Федрезерву буде залишатися слабким. Ми очікуємо підвищення курсу євро/долар до рівня 1,40 до кінця року", - зазначив Сейвелл в ефірі Bloomberg TV.
Котеча вважає, що всьому виною очікування третього раунду кількісного пом'якшення від ФРС США.
"Теоретично євро мав впасти сильніше з урахуванням проблем в периферійних країнах валютного союзу. Але євро продовжують купувати багато центробанків. На долар продовжують тиснути очікування третього раунду кількісного пом'якшення. Така можливість зберігається, тому що навіть при поліпшенні ринку праці інфляція залишається досить слабкою. У минулому році валюти країн, що розвиваються, показали слабку динаміку, я очікую, що цього року вони покажуть найсильніші результати - сировинні валюти, а також азіатські, такі як індійські рупії і корейські вони", - повідомив в ефірі Bloomberg аналітик.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас