Занадто багато інформації для нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Занадто багато інформації для нафти

Фондовий ринок
118
Березневий ф'ючерс на нафту (CLH2) продовжує сьогодні втрачати позиції.
За даними Міненерго США, запаси "чорного золота" в Кушингу за минулий тиждень склали 30.1 млн барелів (+1.48 млн барелів), що стало максимальною позначкою з 16 грудня. Останні декілька тижнів зростання запасів йде безперервно (до поточного моменту +6.5%). Інститут API повідомив напередодні, що товарні запаси нафти в США за минулий тиждень зросли на 2.1 млн барелів, до 339.5 млн. барелів. Міністерство енергетики США, в свою чергу, в середині тижня відзвітувало, що запаси "чорного золота" за тиждень зросли на 4.2 млн барелів, у той час як ринок очікував зміцнення на 2.6 млн.
Тим часом, зовнішній фон для сектора нафти перевантажений. Так, Іран призупинить поставки нафти в низку європейських країн - це стосується держав, агресивно налаштованих до ісламської країни. За повідомленням міністра нафти Ірану пана Касемі, експорт збережеться лише в ті країни, з якими у Тегерана нейтральні відносини. При цьому "чорний" список політик не оголосив.
Однак світові нафтовиробники готові забезпечити попит на "чорне золото", якщо Іран скоротить поставки палива - за словами міністра нафтогазової промисловості Оману, прогнозів щодо скорочення поставок іранської нафти поки що немає, але можливості для покриття цього вакууму присутні.
З технічної точки зору, середньостроковий тренд знижувальний, поточна мета руху - пробій рівня 98.00$/барель з першою зупинкою на рівні 95.50$/барель. Очікуємо розворот котирувань вгору до рівня 101.00$/барель після встановлення локального дна.
Поточна комбінація японських свічок "ведмеже поглинання" реалізує свою знижувальну дію від рівня 99.00$/барель. Котирування продовжили стрімке зниження з проходом рівня підтримки на 98.00$/барель і зупинилися тільки на рівні 95.50$/барель. Очікуємо вираження продажів.
Індикатор MACD підтверджує пріоритет позицій "ведмедів", згладжені обсяги на період 9 сигналізують про перехід значення індикатора в негативну область. Ковзаючі середні знаходяться в "ведмежому" перетині. На графіку ф'ючерс знаходиться в стані "ведмежої дивергенції" з рівнем цін при значенні індикатора нижче нульового рівня - ознака ослаблення продажів.
Осцилятор сигналізує про вихід із зони перепроданості. Наша рекомендація - тримати довгі позиції в рамках виходу значення індикатора із зони перепроданості (20 пунктів і нижче).
Анна Бодрова, аналітик МФХ FIBO Group
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас