Греція скоротить 15 тис. держслужбовців в 2012 р., щоб виконати вимогу кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція скоротить 15 тис. держслужбовців в 2012 р., щоб виконати вимогу кредиторів

Казна та Політика
270
Антикризовий коаліційний уряд Греції має намір скоротити 15 тис. держслужбовців в 2012 р., щоб таким чином виконати вимогу міжнародних кредиторів. Про це повідомив глава Міністерства адміністративних реформ Дімітріс Реппас, передає Associated Press. Всього, згідно з умовами отримання фінансової допомоги, влада Греції пообіцяла кредиторам скоротити 150 тис. працівників держсектора до 2015 р.
Подібне рішення вказує на великі зміни в політиці, що проводиться, відповідно до якої раніше держслужбовці були законодавчо захищені від звільнень.
"Ми не будемо скорочувати всіх підряд. У кожному відомстві буде проведена реорганізація і розумні скорочення", - запевнив Реппас.
Нагадаємо, в жовтні 2011 р. Євросоюз схвалив другу за півтора року програму фінансової допомоги Греції об'ємом 130 млрд євро, що передбачає також скорочення грецького боргу за облігаціями, що належить приватному сектору (банки, страхові компанії, пенсійні фонди тощо). Проте ні переговори Греції і приватних кредиторів щодо параметрів реструктуризації бондів, ні узгодження умов нових кредитів від ЄС і МВФ ще не завершені. Між тим раніше джерела в Євросоюзі повідомили, що обсяг нової програми може бути збільшений до 145 млрд євро, щоб допомогти в рекапіталізації грецьких банків, які також повинні будуть обмінювати держоблігації країни з втратою вартості.
Якщо Греція не отримає нові кредити, вона не зможе розплатитися за облігаціями на 14,5 млрд євро, термін погашення яких настає в березні 2012 р. У цьому випадку країна оголосить офіційний дефолт.
Ситуація навколо Греції до цих пір не зрушилася з "мертвої" точки. Грецька влада повинна була дати відповідь щодо умов, запропонованих "трійкою" міжнародних кредиторів (ЄС, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк) в рамках другої програми екстреної допомоги Афінам. Проте грецькі чиновники заявили, що правляча коаліція має домовитися з міжнародними кредиторами про проведення подальших реформ в обмін на нові кредити до наступної зустрічі Єврогрупи, яка, ймовірно, відбудеться на цьому тижні.
Відзначимо, комісар ЄС з морських справ і рибальства Марія Даманакі заявила, що питання виходу країни з єврозони перейшло у площину реальної підготовки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас