Польща замовила в США озброєння на 450 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща замовила в США озброєння на 450 млн. дол.

Казна та Політика
161
Польський уряд замовив у Сполучених Штатах Америки обладнання для своїх літаків F16 на суму 447 млн. дол.
Про це йдеться в повідомленні Агентства з питань співпраці у сфері безпеки (Defense Security Cooperation Agency, DSCA) Міністерства оборони США, текстом якого володіє УНІАН.
За даними DSCA, польський уряд замовив від декількох десятків до декількох сотень різних бомб і ракет для F16, запчастини та додаткове обладнання до цих літаків, серед яких прилади нічного бачення.
Крім того, сума замовлення включає 5-річний контракт на обслуговування польського флоту F16.
"Це життєво важливо для національного інтересу Америки - допомагати Польщі розвивати і підтримувати обороноздатність", - зазначено в повідомленні, в якому поляки названі "важливими союзниками" американців у Європі.
DSCA зауважила, що реалізація цього договору дозволить посилити обороноздатність поляків та взаємодію в рамках НАТО, до якого Польща входить з 1999 року.
Агентство Міноборони США заявило, що постачання цього обладнання в Польщі не змінить баланс військових сил в регіоні.
Постачальниками замовленого польським урядом обладнання будуть корпорації Raytheon, United Technologies, компанія Boeing і завод військової амуніції McAlester.
DSCA зазначила, що повідомляє про запланований продаж військової техніки Польщі в рамках чинного в США законодавства, зауваживши, що саме повідомлення не означає, що угоду вже реалізовано.
Агентство у своєму повідомленні не уточнило, коли фактично може відбутися продаж, запевнивши, що реалізація договору негативно не вплине на обороноздатність США.
Представник прес-служби Міністерства оборони Польщі (MON) не змогла відразу уточнити УНІАН, коли польська влада підписала цей контракт і коли він може бути реалізований.
За даними MON, торішній бюджет міністерства передбачав спрямування на закупівлю військового обладнання майже 1,4 млрд. доларів з близько 8,6 млрд. доларів (за поточним курсом) всього військового бюджету країни.
38-мільйонна Польща, яка є найбільшою державою Східної Європи, що входить до Євросоюзу, в минулому році передбачила витрати на збройні сили в розмірі 1,95% ВВП.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас