Вивезення золота з Ірану заборонено — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вивезення золота з Ірану заборонено

Банківські метали
500
Головне управління митниці Ірану повідомило, що відтепер вивезення золотих монет з країни забороняється. Про терміни дії заборони поки нічого не сказано. Крім того, громадяни, які виїжджають за кордон, відтепер зможуть обміняти місцеву валюту на долари в аеропорту за державним курсом.
Після введення додаткових санкцій проти Ірану з боку ЄС і США курс місцевої валюти - ріала - знизився на 10%, що призвело до активізації чорного ринку валюти.
Раніше місцеві та іноземні громадяни, які виїжджали з Ірану, мали право вивезти 5 тис. доларів і 150 г золотих виробів. Більші суми можна вивозити лише з дозволу Центрального банку країни. Експерти припускають, що заборона на вивезення золотих монет пов'язана з тим, що в результаті санкцій заморожені іранські банківські активи, що і призвело до різкого зростання вартості валют і золота на місцевому ринку.
Крім того, обмеження діяльності іранської банківської системи за кордоном може призвести до того, що оплата експортно-імпортних операцій здійснюватиметься за допомогою золота, а не валюти, тому ЦБ намагається не допустити скорочення золотого запасу країни.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас