МВФ знову знизив прогноз зростання ВВП Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ знову знизив прогноз зростання ВВП Китаю

Казна та Політика
238
Економічне зростання Китаю в 2012 році може сповільнитися майже в два рази, якщо продовжиться погіршення ситуації навколо кризи єврозони. За розрахунками аналітиків Міжнародного валютного фонду, це стане причиною значних фінансових вливань з боку уряду в економіку країни, повідомляє BFM.Ru з посиланням на Bloomberg.
МВФ переглянув прогноз зростання ВВП Китаю до 8,2% і попередив, що у разі посилення кризи зони євро зниження може скласти 4 в.п. У січні МВФ вже знижував прогноз економічного зростання Китаю з 9% до 8,8%.
Прем'єр Держради Китаю Вень Цзябао минулого тижня заявив, що його уряд з великою відповідальністю підійде до розгляду політики щодо підтримки зростання економіки і зверне увагу на "охолодження" внутрішнього ринку нерухомості. Минулого місяця Вень Цзябао говорив, що обмеження на ринку нерухомості будуть зберігатися з метою доведення цін до розумного рівня.
На думку МВФ, уряд Китаю має знизити податки, що становлять близько 3% від ВВП країни. На думку директора азіатсько-тихоокеанського відділу МВФ Ануп Сінгха, Китай повинен збільшити внутрішнє споживання.
Зростання ВВП Китаю протягом останніх трьох місяців 2011 року склало 8,9% проти 10,4% за аналогічний період 2010-го. За підсумками минулого року ВВП зріс на 9,2%. Інвестиції в основні фонди Китаю збільшилися до 301,93 млрд юанів (48,3 млрд доларів), що на 23,8% більше показника 2010 року. За даними експертів, в поточному кварталі зростання може сповільнитися до 7,5%.
Значне сповільнення підйому економіки Китаю було відзначено в IV кварталі 2008 року, коли світова економіка котилася до рецесії. За наступні два роки Пекін у відповідь на загрозу спаду розгорнув програму економічного стимулювання обсягом 4 трлн юанів (586 млрд доларів), яка була профінансована за рахунок збільшення кредитування з боку державних банків. Завдяки цьому в 2009 році зростання економіки вдалося прискорити до 9,2%.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас