В АП відкидають можливість грошової компенсації від РФ за членство України в Митному союзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В АП відкидають можливість грошової компенсації від РФ за членство України в Митному союзі

Казна та Політика
253
В Адміністрації Президента (АП) відкидають можливість грошової компенсації від РФ за членство України в Митному союзі (МС). Про це на брифінгу заявив радник Президента України, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Щодо фінансових компенсацій треба бути дуже акуратним. Ніхто ні з ким грошима ще не розраховувався за час економічної історії останніх тридцяти років. Дійсно, збитки України у СОТ у зв'язку зі зміною умов членства, можуть бути прораховані. Але виплата компенсацій одноразова або з якоюсь розстрочкою, - такого поняття немає. Для того, щоб провести переговори щодо зміни умов, потрібен не один рік. Говорити про гроші не зовсім правильно, що за нас хтось заплатить", - прокоментував Гончарук.
Він нагадав, що позиція України досить чітка і завершується процес технічного узгодження угоди про асоціацію, а саме складової частини про зону вільної торгівлі з ЄС.
"Рухаємося, в першу чергу, в цьому напрямку. Що нам запропонують наші партнери найближчим часом, будемо дивитися", - резюмував радник Президента.
Нагадаємо також, 16 лютого урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, країнами-учасницями СНД, Євразійським економічним співробітництвом та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян заявив, що в Україні узгоджені приблизно 28 попередніх проектів на 48 млрд дол., пов'язаних з участю в Митному союзі (МС).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас