Адміністрація Януковича: Україна мінімізує втрати від обмеження поставок зерна в Іран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адміністрація Януковича: Україна мінімізує втрати від обмеження поставок зерна в Іран

Аграрний ринок
356
Україна намагається мінімізувати наслідки введення Європейським Союзом санкцій проти Ірану, що вже призводить до обмеження поставок українського зерна в цю країну, заявив радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук.
"Те, що це дійсно до певної міри негативно відбивається на сегменті торгівлі (зерном) дійсно має місце. Відповідні доручення Міністерству закордонних справ надані, для того, щоб максимально мінімізувати, пом'якшити ці наслідки", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві.
Гончарук запевнив, що ці питання перебувають "у фокусі" відповідних органів влади.
Як повідомлялося, 3 лютого міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що українські зернотрейдери зазнають труднощів з оплатою поставок зерна до Ірану, проте проблема не потребує державного втручання.
"Що стосується сьогодні відносин зернотрейдерів з Іраном, то це суто питання оплати. Це питання не державного рівня", - повідомив міністр.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на рейді біля іранських портів знаходяться близько 10 великих суден з приблизно 420 тис. тонн українського зерна та російської пшениці, які не можуть розвантажитися через проблеми з платежами в іранської сторони.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас