Жан-Клод Юнкер чекає дефолту Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жан-Клод Юнкер чекає дефолту Греції

Казна та Політика
1238
Світовій спільноті не варто відкидати сценарій, за яким Греція оголосить про дефолт за суверенними зобов'язаннями. Таку думку висловив глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер, оцінюючи ймовірність подолання кризи в проблемній державі.
Причому, як зазначив голова ради міністрів фінансів єврозони, почасти даний ризик пов'язаний з тим, що Греції більше не доводиться розраховувати на солідарність і готовність надавати допомогу з боку її партнерів по валютному блоку. На думку Юнкера, якщо греки і далі будуть ухилятися від ефективної боротьби зі своїми борговими та бюджетними проблемами, то Європа просто перестане вірити в здатність влади подолати рецесію.
"Якщо в Греції і далі все буде йти погано, а нової домовленості щодо нової програми так і не буде досягнуто, в такому разі, вже в березні країні доведеться оголосити дефолт", - підкреслив чиновник. Тим не менш Юнкер вказав на те, що саме тепер, перебуваючи перед загрозою банкрутства, Греції варто "напружити сили" і почати активно боротися з кризою. Серед найбільш актуальних завдань на сьогодні Юнкер зазначив необхідність масштабної приватизації грецьких держактивів, а також боротьбу з корупцією в держапараті, яка уповільнює відновлення національної економіки.
Тим часом сьогодні в Афінах продовжаться переговори уряду проблемної економіки з представниками "трійки" міжнародних кредиторів - ЄС, ЄЦБ і МВФ. Попереднє спілкування закінчилося нічим. Напередодні грецькі партії домовилися скоротити держвидатки в 2012 році на 1,5% від ВВП, однак міжнародне співтовариство вважає, що цього може виявитися недостатньо.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас