Фондовий ринок України почав торговельний тиждень зниженням індексу УБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України почав торговельний тиждень зниженням індексу УБ

Фондовий ринок
103
Український ринок акцій у понеділок відкрився зниженням індексу "Української біржі" (УБ): за п'ять хвилин торгів індикатор знизився на 0,51% - до 1547,35 пункту, індекс ПФТС залишався незмінним через відсутність угод з індексними паперами.
На УБ в негативній динаміці лідирували папери "Азовсталі" (-1,84%), Єнакіївського метзаводу (-1,17%) і Авдієвського коксохімзаводу (-1,15%). Зростання спостерігалося по акціях "Донбасенерго" (+1,03%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, сприятлива статистика з американського ринку праці, оприлюднена в п'ятницю, навряд чи стане довгостроковим стимулом до зростання: європейські проблеми незабаром можуть знову взяти гору, а корекція п'ятничного зростання можлива вже сьогодні. Крім того, тепер практично не залишилося надій, що ФРС запустить третій раунд програми "кількісного стимулювання" економіки, так як однією з підстав для цього повинно було стати погіршення ситуації на ринку праці, додав він.
Як вважає аналітик інвесткомпанії "ІФГ Капітал" Олексій Сидоров, в понеділок на відкритті торгів покупців на українському ринку акцій може підтримати інформація про підписання прем'єр-міністром Греції Лукасом Пападемосом рамкової угоди про проведення додаткових заходів зі скорочення видатків бюджету, що вимагали міжнародні кредитори. З іншого боку, враховуючи передвиборний період і складну економічну та політичну ситуацію в цій країні, не варто переоцінювати значення цієї новини. "Все ще може змінитися в гірший бік", - вважає експерт.
За оцінками керівник відділу аналітики інвесткомпанії "Велес Капітал" Ліни Ольмезової, на поточному тижні продовження зростання на українських фондових майданчиках можливо тільки в разі достатніх позитивних сигналів із зовнішніх ринків.
Разом з тим, експерт вважає, що в цілому акції зараз залишаються на досить привабливих рівнях для довгострокових покупок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас