Експерт: Бензин сильно дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Бензин сильно дорожчати не буде

Енергетика
433
Істотної зміни цін на паливо в найближчому майбутньому не буде, пише "Обозреватель". Про це повідомив аналітик консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.
"Враховуючи, що підвищення ставок акцизних зборів незначне і становить у кінцевих цінах близько 4 копійок за літр для дизельного палива і 16 копійок за літр бензину, ми не очікуємо зростання цін на нафтопродукти на автозаправних станціях. Зимовий період є для паливного ринку "мертвим сезоном", який характеризується зниженням продажів до річного мінімуму. У зв'язку з цим оператори неохоче підвищують ціни, щоб не відлякати покупців", - розповів "Обозревателю" Куюн.
Експерт упевнений в тому, що зросла податкова складова в ціні палива буде компенсована за рахунок прибутку автозаправних станцій.
Аналогічної думки дотримується аналітик консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко.
"Поточна маржа рітейлерів дозволяє зберігати роздрібну ціну на нафтопродукти не тільки на поточному рівні (з урахуванням нових акцизів), а й знизити її на 10-20 коп./літр", - говорить експерт.
Сіренко зазначив, що нафтопродукти, що обкладаються акцизом за новими ставками, надійдуть у роздрібний продаж не раніше лютого.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас