Португалія хоче пом'якшити вимоги міжнародних кредиторів до банківського сектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Португалія хоче пом'якшити вимоги міжнародних кредиторів до банківського сектору

Казна та Політика
90
Влада Португалії хоче пом'якшити вимоги міжнародних кредиторів країни в сфері банківського сектора, які вимагають скорочення кредитування, що призводить до погіршення експорту з країни, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на прем'єр-міністра країни Педро Пассуш Коельо (Pedro Passos Coelho).
Коельо відзначає, що жорсткі заходи економії, які були введені з метою скорочення держборгу країни, найсильнішим чином позначилися на економіці Португалії.
За умовами програми фіндопомоги кредитні організації Португалії для подолання боргової кризи повинні наростити достатність капіталу, що змусить їх скоротити число видаваних кредитів. Однак нестача кредитів негативно впливає на компанії, що займаються експортом. Коельо хотів би пом'якшити фінансові вимоги, які пред'являють банкам.
"Інвесторам не треба побоюватися того, що їх попросять списати борги Португалії", - наводить агентство Bloomberg слова прем'єр-міністра.
Кредитори погодили надання коштів Португалії в травні 2011 року. В обмін на 78-мільярдну допомогу від ЄС і МВФ, яка буде надаватися протягом трьох років, уряд Португалії зобов'язався знизити дефіцит бюджету країни до кінця 2011 року до 5,9% ВВП з 9,8% ВВП в 2010-му.
План бюджетної консолідації передбачає значне скорочення соціальних виплат, витрат на освіту та охорону здоров'я. Країна в 2012-2013 роках повинна заощадити 1 млрд євро за рахунок реорганізації в сфері державного управління. Очікується, що з 2012 по 2014 рік кількість зайнятих у цьому секторі буде щорічно скорочуватися на 1-2%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас