"Газпром" може залишити Україну без кредиту МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" може залишити Україну без кредиту МВФ

Енергетика
335
Секретар РНБО України Раїса Богатирьова не виключає, що Україна може залишитися без кредиту МВФ через незбалансований контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом".
Про це вона сказала в інтерв'ю журналу "Віче", відповідаючи на запитання, чи можуть ціни на газ виступати ключовим чинником дефіциту держбюджету.
"Якщо дивитися на фіскальний дефіцит у широкому значенні, включаючи дефіцит НАК "Нафтогаз", то ситуація не така позитивна. Протягом року очікувалося, що дефіцит НАК "Нафтогаз" буде скорочуватися, це відповідало умовам програми МВФ. Проте цього не сталося", - сказала вона.
Далі експерти Світового банку, за словами секретаря РНБО, відзначали, що ціна імпорту продовжувала зростати і ціна для внутрішніх промислових споживачів відображала цю ціну.
"Але проекції ціни для непромислових споживачів не сталося, відповідно зростав дефіцит в цьому сегменті... За нашою оцінкою, цільовий показник дефіциту бюджету 3,5% не буде виконаний, він буде перевищений", - вважає Богатирьова.
"Таким чином, дефіцит "Нафтогазу", який викликаний незбалансованим контрактом, впливає негативно на дефіцит державного бюджету, унеможливлює отримання чергового траншу МВФ", - підсумувала вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас