Обама пояснив свою економічну політику християнською вірою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама пояснив свою економічну політику християнською вірою

238
Президент США Барак Обама виступив зі зверненням на Національному молитовному сніданку (National Prayer Breakfast), під час якого заявив про свою відданість християнському принципу допомагати слабким і незаможним. Текст звернення розміщений на сайті Білого дому.
Під час виступу американський лідер закликав слухачів слідувати правилу "полюби ближнього свого, як себе самого", підкресливши, що даний принцип в тій чи іншій формі існує в будь-якій конфесії світу. У зв'язку з цим Обама заявив про готовність відмовитися від частини своїх благ, в тому числі податкових пільг, на користь незаможних, вказавши, що такий крок "буде розумним з точки зору економіки".
"У період, коли багатьом доводиться напружуватися, коли у нас накопичився величезний дефіцит, мені важко звертатися до літніх людей з фіксованим доходом, до молодих, яким треба виплачувати кредит за освіту, або до сімей середнього класу, кому ледве вистачає грошей на оплату рахунків, і просити їх поодинці звалювати на себе цю ношу", - заявив президент.
У той же час господар Білого дому вказав ще на один християнський принцип, згідно з яким, чим більше забезпечена людина, тим частіше вона повинна ділитися з оточуючими.
Виступ Обами прозвучав на тлі критики на його адресу з боку Республіканської партії за спроби збільшити податкові надходження за рахунок забезпечених американців. Зокрема, цей пункт став одним із спірних моментів, через які республіканці і демократи довгий час не могли домовитися про програму скорочення держвидатків, поставивши США на грань бюджетної кризи. Крім того, промова збіглася за часом з передвиборчою кампанією напередодні президентських виборів, які відбудуться в листопаді 2012 року.
Коментуючи промову президента, в Білому домі підкреслили, що вона не носила політичного характеру і була покликана всього лише відобразити релігійні погляди глави держави, повідомляє Associated Press.
Незадовго до виступу Обами республіканці звинуватили його в утиску пов'язаних з католицькою церквою установ. Приводом стало рішення Білого дому поширити дію закону про охорону здоров'я на католицькі лікарні і вузи, які тепер зобов'яжуть оплачувати своїм співробітницям придбання контрацептивів.
Захід, на якому виступив Обама, проводиться щорічно починаючи з 1953 року. У ньому беруть участь близько 3,5 тисячі політиків, бізнесменів і громадських діячів з усього світу, які можуть обмінятися поглядами на різні питання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас