Картина Сезанна вартістю 250 млн дол. стала найдорожчим предметом мистецтва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картина Сезанна вартістю 250 млн дол. стала найдорожчим предметом мистецтва

404
Картина Сезанна "Гравці в карти" стала найдорожчим предметом мистецтва в світі; влада Катару придбала її за 250 млн доларів.
Королівська сім'я Катару придбала картину французького художника-постімпресіоніста Поля Сезанна "Гравці в карти" за більш ніж 250 млн доларів. Полотно стало найдорожчим предметом мистецтва в світі. Про це повідомляє американський журнал Vanity Fair.
Попередній рекорд встановила робота знаменитого американського абстракціоніста Джексона Поллока "Номер 5, 1948", яка була продана на аукціоні Sotheby's в 2006 році за 140 млн доларів.
Написана в 1895 році картина Сезанна є, імовірно, останньою в серії з п'яти полотен майстра під назвою "Гравці в карти". Інші чотири полотна знаходяться в музеї Метрополітен (Нью-Йорк), музеї д'Орсе (Париж), галереї Курто (Лондон) і фонді Барнса (Філадельфія).
Подробиці угоди тримаються в таємниці, проте відомо, що вона була укладена в 2011 році. За даними видання, власник картини, грецький транспортний магнат Георг Ембрікос, незадовго до своєї смерті взимку минулого року прийняв рішення про її продаж. Провідні дилери пропонували за полотно до 220 млн доларів, однак влада Катару легко перебила цю ставку, запропонувавши не менше чверті мільярда доларів.
Як зазначає Vanity Fair, придбання картини за рекордну суму відповідає амбіційним планам влади багатого нафтою і газом Катару щодо перетворення країни на культурний центр світового значення. У 2006 році в Досі був відкритий Музей ісламського мистецтва, в 2010 році - Арабський музей сучасного мистецтва. До 2014 року під керівництвом провідного французького архітектора Жана Нувеля планується завершити реконструкцію будівлі Національного музею Катару.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас