У МВС спростували інформацію про закриття EX.UA на догоду МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВС спростували інформацію про закриття EX.UA на догоду МВФ

334
У Міністерстві внутрішніх справ України офіційно спростовують інформацію, поширену українськими ЗМІ про нібито закриття веб-ресурсу EX.UA на догоду МВФ, а не в рамках боротьби з піратством.
"Ця інформація не відповідає дійсності", - сказав агентству Інтерфакс-Україна в суботу начальник Управління зв'язків з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.
Він підкреслив, що "справа EX.UA" - "це одна з безлічі кримінальних справ, які порушувала і розслідувала міліція".
За словами Поліщука, в 2011 році правоохоронні органи розслідували майже 1 тис. кримінальних справ, пов'язаних з порушенням прав інтелектуальної власності, близько 600 направлені на розгляд до суду, щодо 400 вже є судові рішення.
Він зазначив, що з 2009 року закрито декілька десятків сайтів, які пропагували насильство, жорстокість, ксенофобію.
Раніше видання Дзеркало тижня. Україна з посиланням на джерело в МВС повідомило, що закриття ресурсу EX.UA було демонстративним жестом української влади, а боротьба з піратством була лише другорядною метою
"Якби міліція хотіла закрити піратські канали, то давно б це зробила, разом з ринком Петрівка, і сотнями інших інтернет-сайтів. Просто закрити саме EX.UA США вимагають вже два роки", - відзначило джерело.
Як повідомлялося, Печерське районне управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Києві відкликало вимогу про блокування доменного імені Ex.
Напередодні народний депутат України Віктор Янукович (син Президента України, член фракції Партії регіонів) направив депутатський запит на ім'я міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з метою з'ясувати, на яких підставах було заблоковано інтернет-ресурс EX.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас