Янукович розповів у Німеччині про сонячну енергетику України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович розповів у Німеччині про сонячну енергетику України

Енергетика
1932
Реалізація власних енергетичних проектів є важливою складовою енергобезпеки України.
Про це заявив президент Віктор Янукович під час дискусії в рамках 48-ї Мюнхенської конференції з питань політики безпеки в Німеччині.
Янукович, зокрема, сказав, що в Україні вже побудували "без великої реклами" найбільшу в Європі сонячну електростанцію потужністю 100 мегават. Він додав, що роботи на станції тривають, і в найближчі півтора року її сумарна потужність досягне 300 мегават.
"Ми вдосконалюємо українське законодавство, створюємо мотивації для серйозних інвестицій, ми затвердили "зелений" тариф - і ця система працює", - підкреслив президент.
За даними "Української правди", Янукович згадував про цю станцію в книзі Opportunity Ukraine: "...Довгоочікувана подія сталася в минулому жовтні і залишилася непоміченою мас-медіа і громадськістю. Сонячна електростанція відкрилася в Криму. Її спорудила і запустила австрійська фірма Activ Solar в селищі Джерельне... Я навів цей приклад проілюструвати, чому українська влада зацікавлена у використанні альтернативної електроенергії..."
Як свідчить розслідування "Української правди", згадана станція будується компаніями, які мають відношення до братів Клюєвих (першого віце-прем'єра Андрія Клюєва і народного депутату від Партії регіонів Сергія Клюєва) і самого президента. Керівником Activ Solar є Каве Ертефай. За даними видання, він - зять Сергія Клюєва.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас