Бултрансгаз: Поставки російського газу в три країни знизилися більш ніж на третину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бултрансгаз: Поставки російського газу в три країни знизилися більш ніж на третину

Енергетика
311
Поставки російського газу в Болгарію, Грецію, Туреччину і сусідню Македонію знизилися більш ніж на 30%.
Про це повідомив сьогодні глава болгарської державної компанії "Бултрансгаз" Кирил Темельков. За його словами, Болгарія змушена вдаватися до власних резервів, щоб компенсувати нестачу природного газу на тлі холодів, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.
Єврокомісія, коментуючи ситуацію з російськими газовими поставками, повідомила, що зниження поставок природного газу зафіксовано в кількох країнах Євросоюзу, але ситуація не є критичною.
Водночас у польській газовій монополії Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) повідомили, що поставки газу до Польщі від російського ВАТ "Газпром" повернулися до колишніх рівнів. У той же час в компанії відзначили, що обсяги поставок російського газу в Польщу можуть знову знизитися в найближчі дні на тлі нинішнього температурного режиму (тобто через аномальні холоди).
Напередодні PGNiG повідомила про зниження добових поставок російського природного газу на 7%.
Раніше на цьому тижні ЗМІ повідомили з посиланням на джерела в "Газпромі", що європейські клієнти збільшили свої заявки через аномальні холоди, а "Газпром" фізично не може задовольнити збільшений попит повною мірою. За деякими даними, "Газпром" навмисно обмежив поставки в Європу, щоб покрити потреби внутрішньоросійського ринку, збільшені через морози, що встановилися в європейській частині Росії.
В "Газпромі" інформацію про скорочення поставок західним клієнтам офіційно спростували, зазначивши, що концерн продовжує виконувати свої контрактні зобов'язання перед європейськими споживачами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас