Співробітниць Ощадбанку звинувачують у розкраданні майже 700 тис. доларів зі сховища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітниць Ощадбанку звинувачують у розкраданні майже 700 тис. доларів зі сховища

Кримінал
1048
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) в Рівненській області викрили організовану злочинну групу, що складалася зі співробітників Ощадбанку, які, за версією слідства, викрали зі сховища понад 5,5 млн гривень (майже 700 тис. доларів), передає Gazeta.ua. Організатором групи була головний бухгалтер обласного управління цього банку.
"Зловмисники детально розробили план, як маскувати брак готівки у сховищі філії на час проведення ревізії готівки та цінностей. Організатором групи була головний бухгалтер обласного управління Ощадбанку. Вона давала вказівки завідуючій сектору касових операцій отримувати готівкові кошти зі сховища і передавати без оформлення будь-яких документів колишньому старшому контролеру-касиру сектора касових операцій, яка в подальшому передавала кошти керівниці", - розповіла керівник прес-групи обласного СБУ Інна Ілючок.
При цьому головний бухгалтер заохочувала спільників і оформляла їм різні премії і надбавки до зарплати. "Завідувачка касового вузла, маючи право доступу до інформації, що обробляється в комп'ютерах філії, використовуючи пароль для входу в операційну систему банку підлеглих, без їх відома несанкціоновано вносила завідомо неправдиві відомості про передачу та отримання від районних відділень банку надлишків готівки", - додали в СБУ.
Слідчі СБУ порушили стосовно трьох співробітниць банку кримінальну справу. Їх звинувачують у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем і скоєним організованою групою. Їм загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Зараз їх утримують під вартою в слідчому ізоляторі в Рівному.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас